zondag 25 februari 2018

Zondagclip | Mummy's a Tree | A Little Lightness



Live from Mummy’s living (part 1): Mummy’s a Tree filmed in one of their natural habitats, the rehearsal room. The song played is a live version from the opener of Mummy’s forthcoming album 'Goodbye stratosphere', to be released early 2018.




Mummy's a tree is:
Imre Elzer - drums/vocals
Rick Weren - bass/vocals
Martin Luiten - guitar/vocals
Stefan van den Berg - guitar/lead vocals
Filmed, edited and post processed by Kamiel Beusink and Jillis van den Berg.
Location (thanks!!): The Galloway Studio in Nijmegen http://gallowaystudio.nl
Sound recording by Martin Luiten
Mixing and mastering by Imre Elzer


Biografie van Mummy's a Tree.

De muziek van Mummy's a Tree is geworteld in de jeugd van Stefan van den Berg. De ontdekking van the Beatles Movie-medley op een LP van broer Jeroen, de soundtrack van Jesus Christ Superstar en het vroege overlijden van zijn moeder vormen de voedingsbodem van de sfeervolle en tegelijkertijd experimentele liedjes van de singer-songwriter. Via een Tascam 4 sporen cassette recorder vinden in 1996 de eerste opnames hun weg naar de buitenwereld. Muziek die is ontstaan in een universum met andere harmonische wetten, geheel eigen maar door de ijzersterke melodieën ook vertrouwd. Stefan van den Berg schrijft in de aankondiging bij zijn eerste optreden dat hij speelt op een gitaar die is gemaakt van kerkhofboom. In 2002 worden de cassette opnames uitgebracht op vinyl. De lp wordt, door de selecte groep liefhebbers die haar heeft weten te bemachtigen, als meesterwerk gekoesterd.
Inmiddels is Mummy’s a Tree uitgegroeid tot een band en speelt overal in het Nederlandse club- en festivalcircuit. Drie uitgebrachte CD’s, Strange Darling, Loft Music for Millions yet Unaware en Cadmium, laten alle drie een andere bezetting horen en belichten een ander deel van Stefan’s muzikale wereld. De huidige incarnatie van Mummy’s a Tree is de meest veelzijdige in haar geschiedenis. Naast Stefan bestaat de nieuwe band uit Martin Luiten (gitaar), Rick Weren (bas) en Imre Elzer (drums). Avontuurlijke muzikanten met gedeelde voorliefde voor de emotionele zeggingskracht van geluid. Mummy’s a Tree creëert met haar muziek een spectrum waarin zorgvuldig gearrangeerde liedjes ruimte laten voor improvisatie en samenspel. Maar het meest belangrijke is dat het kwartet mooie muziek wil maken die de tijd overstijgt. In hun zoektocht put de band inspiratie uit the Beatles, David Bowie, Captain Beefheart, John Frusciante, Ennio Morricone, vader en zoon Buckley, Tame Impala en Radiohead.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten