dinsdag 31 maart 2015

Nuttige informatie Kunstwandelroute Hummelo

Enkele nuttige mededelingen en berichten uit de catalogus 
van de 16e Kunstwandelroute Hummelo

Publieksprijs
Bij aanschaf van de Kunstwandelroute Hummelo catalogus krijgt u een stemkaart om uw eigen top-drie samen te stellen

Wanneer u dit kaartje aan het eind van de wandeling weer bij Hotel Café Restaurant “De Gouden Karper” of café FF naar Steef inlevert, maakt u kans op een kunstbon van Het Web ter waarde van € 100, waarmee u bij Het Web een kunstwerk kunt uitzoeken. Na de laatste dag van de Kunstwandelroute wordt er uit alle inzendingen een kaartje getrokken. 

De Landgoedschilder




Willem Luesink (geboren 9-10-1955 te Doetinchem) is een kunstschilder die sinds zo’n tien jaar landschappen buiten schildert. En plein air, mooi gezegd. 

Willem gaat tijdens de Kunstwandelroute Hummelo van 2015 ergens op het landgoed Enghuizen een schilderij maken, en dat zo vaak mogelijk. Hij heeft dan meerdere schilderijen bij zich, gedeeltelijk gemaakt in hetzelfde gebied, in 2014. Zijn werk is verder te zien, en te koop uiteraard, op de kunstmarkt te Hummelo op zondag 3 mei.


Kunstmarkt op 3 mei
Op zondag 3 mei wordt van 11.00 uur tot 17.00 uur, dit keer in en bij Restaurant De Gouden Karper in Hummelo, een kunstmarkt gehouden, waaraan 25 á 30 kunstenaars meedoen. Er zijn kramen met schilderijen, beelden, emaille, fotografie, houten beelden, keramiek, sieraden, papier- en textielkunst e.d. Ook dit jaar weer levende muziek. En de dichters dragen weer voor uit eigen werk op de klink-plek halverwege de route en er wordt muziek gemaakt.. 


Poëzie
Voor de zesde maal hebben de dichters van de Omsmeders zich laten inspireren door het landgoed en/of de kunstwerken. Hun gedichten zijn opgenomen in de catalogus.  Ergens halverwege de route - op nr. 25 - heeft Rolf Wolters een minitheatertje geconstrueerd. Een klinkplek. Hier worden elke zondag van Pasen t/m 24 mei gedichten voordragen en muziek gemaakt. Voor het programma zie website www.webartsight.nl en de facebook-pagina daarop, het weblog http://enghuizerdialogen.blogspot.nl of de aankondigingen op de klink-plek.
De poëzie is ook te lezen op http://enghuizerdialogen.blogspot 


Poëziewijzers | Sirenengang, sirenenzang
De samenwerking met de dichters van de Omsmeders wordt op een bijzondere manier tot uitdrukking gebracht in twaalf speciale wegwijzers. Deze wegwijzers zijn kunstwerkjes op zichzelf, gemaakt door Jan Opdam. Elf sirenen bezongen in vijftien gedichten lokken u mee de route op, maak uw eigen Odyssee met behulp van uw smartfoon. De sirenenzang is te downloaden via: www.sirenengangsirenenzang.nl. Thuis of via wifi Gouden Karper.

Fotowedstrijd
Op de Kunstwandelroute worden elk jaar veel foto's gemaakt. Ook dit jaar nodigen we weer alle wandelaars uit om foto's op te sturen naar KWR.hummelo@gmail.com (maximaal 5 foto's in Png, Jpg of Tiff, met een goede resolutie). Uiterste inzenddatum is 26 mei 2015. Een jury zal 10 foto's nomineren voor een prijs. Er wordt vooral gelet op creativiteit, speelsheid, originaliteit en compositie. De 10 foto's zullen na de KWR tentoongesteld worden in het Web te Doetinchem. De winnaar krijgt een waardebon van € 50,- die te besteden is in het Web. De ingezonden foto’s kunnen vrij voor publicitaire doeleinden gebruikt worden.

Vrijwillige bijdrage
Wij hopen dat u geniet van de kunst en het landschap. De organisatie van de kunstwandelroute kost veel tijd en geld. Wij werken met een bescheiden subsidie en sponsorgeld. Dat is niet genoeg om de hele organisatie rond te krijgen. Een vrijwillige bijdrage van u als publiek is van harte welkom. Aan het eind van de route en in Restaurant "De Gouden Karper" is een bus waarin uw bijdrage zeer welkom is.

Het Web
Stichting Het Web Kunstenaarsnetwerk te Doetinchem organiseert deze Kunstwandelroute. Bezoek ook de galerie en winkel op de Veentjes  35 te Doetinchem. www.webartsight.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten